نقشه ی سایت

سخنرانی نوروزی ریاست محترم دانشگاه

1400-01-18
سخنرانی نوروزی ریاست محترم دانشگاه

دکتر شفقت در تبیین شاخص­های دانشگاه اسلامی:

کار علمی و پژوهش باید با تفکر دینی، تحول معنوی و کسب رضای خدا همراه باشد

به مناسبت آغاز سال جدید مراسم سال نو با رعایت شیوه نامه­های بهداشتی، فاصله­گذاری اجتماعی و در جوار مزارشهدای گمنام دانشگاه صنعتی مالک اشتر برگزار شد.

به گزارش روابط عمومی دانشگاه صنعتی مالک اشتر، در این مراسم دکتر شفقت ضمن تبریک اعیاد نیمه شعبان و نوروز گفت: ظهور دانش ما در صنعت دفاعی است و ما سرباز گمنام آن دانش هستیم. دانش برای ما تولید قدرت می­کند پس حفظ آن نیز کوشش و اهتمام بیشتری می طلبد.

دکتر ابوطالب شفقت با اشاره به اینکه در سال های اخیر همواره سعی شده به سمت دانشگاه اسلامی حرکت کنیم افزود: واقعیت بیانگر این است که ما با معیارها و شاخص­های دینی و اعتقادی اسلام فاصله داریم و باید برای کم کردن این فاصله تلاش بیشتری کنیم. تقویت صداقت، پرهیز از تهمت و بدگویی، همکاری و همدلی و یکپارچگی و یکدستی؛ شاخص­های دانشگاه اسلامی است که باید در این دانشگاه پیاده شود.

ایشان با تأکید بر این نکته که کار علمی به تنهایی قابل قبول نیست اظهار داشت: اگرکار علمی ما همراه با تفکر دینی و تحول معنوی و حرکت به سمت رضای خدا بود، می توانیم ادعا کنیم دانشگاه به تمام عیار اسلامی هستیم.

سردار شفقت با اشاره به اینکه دانشگاه صنعتی مالک اشتر به عنوان یک دانشگاه وابسته به نهاد حاکمیتی باید این نکات را بیشتر از سایر دانشگاه ها مدنظر قرار دهد، ادامه داد: مأموریت ما پژوهشی است و هرقدر بتوانیم پژوهش را برای رضای خدا و با اعتماد به دین همراه کنیم، دستاورد علمی ما ارزشمندتر خواهد بود.

وی با بیان اینکه در سال گذشته رصد فناوری های نوظهور از مسائل مورد تأکید دانشگاه و به عنوان نقشه راه تعیین شد، افزود: با این حال انتظارات در این زمینه آنطور که باید برآورده نشد و امیدواریم همکاران در سال جدید اهتمام بیشتری نسبت به این مسئله مهم داشته باشند. رصد فناوری فقط دیده بانی نیست بلکه تطبیق آن با شرایط کشور، ارائه تحلیل درست و استخراج موضوعات مرتبط با آن نیز باید مدنظر قرار گیرد.

رئیس دانشگاه صنعتی مالک اشتر با اشاره به اینکه ظرفیت و بودجه کافی برای بکارگیری پایان­نامه­های دکترا از سایر دانشگاه های کشور وجود دارد  افزود: پایان­نامه­های کارشناسی ارشد و دکترا باید از این مطالعات و دستاوردهای علمی استخراج شود و در این زمینه نباید به دانشجویان خودمان اکتفا کنیم بلکه می بایست برای درصدی از دانشجویان دکترا سایر دانشگاه ها موضوع تعریف کنیم و آنان را نیز در راستای اهداف خود بکار بگیریم.

ابوطالب شفقت با قدردانی از خدمات ارزنده دانشگاهیان در سال گذشته بیان داشت: با وجود مشکلات و سختی­ها ناشی از بیماری کرونا دستاوردهای ارزشمندی در مجتمع های دانشگاهی تهران و زیرمجموعه­های دانشگاه در اصفهان و شیراز و شمال به دست آمد که در مجموع برابر گزارش معاونت توسعه مدیریت وزارت دفاع، عملکرد دانشگاه به ویژه در بخش آموزش و پژوهش بسیار خوب ارزیابی شد.

ایشان در پایان با تأکید بر رعایت نکات امنیتی و حفاظتی اظهار داشت: وقتی هیئت علمی و محقق ما برای تولید یک محصول و دانش زحمات زیادی متحمل می شود، برای حفظ و صیانت از آن نیز خودش باید بیش از سایرین تلاش و کوشش کند؛ تا دستاورد او در دسترس دشمن قرار نگیرید و با توجه به ارزش و اهمیت کار تحقیقاتی، پیش از هر کس خودتان مسئول حفاظت باشید. ظهور دانش ما در صنعت دفاعی است و ما سرباز گمنام آن دانش هستیم. دانش برای ما تولید قدرت می کند پس حفظ آن نیز کوشش و اهتمام بیشتری می طلبد.