شمارنده ها

آزمایشگاههای علم مواد و مواد پیشرفته مغناطیسی

آزمایشگاه پراش پرتو ایکس

مهم ترین خدمات قابل ارائه در آزمایشگاه: - آنالیز به روش پراش پرتو ایکس، تهیه طیف و الگوی پراش، تعیین اندیس‌های میلر و غیره - تعیین آزبستی بودن یا نبودن ترکیبات مختلف - شناسایی فاز یا هر نوع کانی در سنگ، خاک، مواد معدنی و غیره - مطالعه ساختار بلوری - تعیین آمورف یا کریستاله بودن ترکیبات مختلف - تعیین درصد فازی به صورت نیمه کمی - تعیین اندازه ذرات نانومتری در شرایط خاص با استفاده از روش شرر

آزمایشگاه ذوب ریسی

فرایند مذاب‌ریسی یکی از فرایندهای شکل‌دهی فلزات و از متداول‌ترین روش‌های انجماد سریع است که معمولاً برای تولید نوارهای نازک فلزی یا آلیاژی با ساختار آمورف، نانوبلوری یا شیشه‌فلزی به کار می‌رود. برای تولید موادی استفاده می‌شود که برای تشکیل به سرعت خنک‌کنندگی بسیار بالایی نیاز دارند، مانند شیشه‌های فلزی. این محصولات به دلیل خنک شدن سریع، ساختار اتمی‌بسیار نامنظمی‌دارند (فلزات بی‌شکل یا آمورف) که به آن‌ها خواص مغناطیسی و فیزیکی منحصر به فردی می‌دهد. برخی از کاربردهای تجاری مهم فلزات مذاب‌ریسی شده عبارت است از ترانسفورماتورهای با راندمان بالا (ترانسفورماتور فلزی آمورف)، ادوات حسگری، تجهیزات مخابراتی و الکترونیک.

آزمایشگاه مغناطیس

شرح خدمات : • رسم نمودارهای پسماند مغناطیسی • اندازه‌گیری نفوذپذیری مغناطیسی (μ) • اندازه‌گیری دمای کوری • اندازه گیري رفتار مغناطیسی نمونه هاي بالک و پودري در دماي اتاق • مغناطیس کردن و مغناطیس زدایی

آزمایشگاه سل- ژل

فرایند سل-ژل یک روش شیمی تر است که در مهندسی و علم مواد به طور گسترده استفاده می‌شود. این روش معمولاً برای تولیدمواد (به عنوان مثال اکسید فلزات) با شروع از یک محلول کلوئیدی (سل) که به عنوان پیش‌ماده برای یک شبکه به‌ هم‌ پیوسته (ژل) از ذرات گسسته یا پلیمرهای شبکه‌ای است، به کار می‌رود. سل- ژل یک روش مناسب برای لایه نشانی و نیز تولید انواع پودرهای سرامیکی اکسیدی، مواد اپتیکی و مغناطیسی، ابررساناها، دی الکتریک ها و غیره است. همچنین، سل ژل می تواند در فرآیند ساخت سرامیکها به عنوان ماده قالبگیری در قالب ‏استفاده شود. مواد حاصل از فرایند سل ژل میتواند در کاربردهای متفاوت اپتیکی، ‏الکترونیکی، مغناطیسی، انرژی، سطح، سنسورهای زیستی، دارویی و فناوری جداسازی (مثل کروماتوگرافی) ‏به کار برده شود. این آزمایشگاه با هدف اجرای پروژه های تحقیقاتی در حوزه لایه نشانی و تولید پودرهای پیشرفته سرامیکی، کامپوزیتی و حتی آلیاژی برای دانشجویان و پژوهشگران راه اندازی شده است

آزمایشگاه ذوب و آلیاژسازی

آزمایشگاه ذوب و آلیاژسازی توانایی تولید انواع مختلف آلیاژهای آهنی و غیرآهنی در مقیاس نیمه صنعتی را دارد. امکان بررسی اثر پارامترهای مختلف در ریخته‌گری در قالب‌های ماسه‌ای و فلزی در این آزمایشگاه نیز فراهم است. این آزمایشگاه مجهز به دو کوره ی القایی تحت خلا (VIM) با ظرفیت های مختلف و همچنین کوره ذوب مجدد قوس الکتریکی تحت خلأ(VAR) می باشد. کوره های القایی 60 کیلوگرمی و کوره زمینی گازسوز نیز از سایر تجهیزات این آزمایشگاه می باشد.

آزمایشگاه نانووایر و نانوفیبر

در میان نانوساختارهای تک بعدی، نانوالیاف به دلیل ویژگی نسبت سطح به حجم بالا از اهمیت قابل توجهی برخوردار هستند و به‌عنوان یکی از مهم‌ترین محصولات فناوری نانو در بسیاری از حوزه ها کاربرد دارد.از مهمترین روش‌های تولید این نانوالیاف روش الکتروریسی است.آزمایشگاه نانوالیاف مجتمع علم مواد و مواد پیشرفته الکترومغناطیس دانشگاه صنعتی مالک اشتر با بهره‌گیری از دستگاه الکتروریسی مجهز به سه عدد منبع تغذیه ولتاژ بالا هر کدام به میزان 30kv، چهار عدد سامانه تزریق پمپی مستقل با دقت 0.1ml/hr در گستره صفر تا 10 میلی‌لیتر بر ساعت به صورت دو طرفه و با قابلیت اتصال هد کواکسیال، قرارگیری سامانه‌های تزریق به صورت افقی در دو طرف و همچنین امکان الکتروریسی همزمان رو به بالا و جمع کننده دینامیک استوانه‌ای با قابلیت چرخش صفر تا 3000rpm امکان تولید انواع نانوالیاف پلیمری، سرامیکی، کامپوزیتی، هیبریدی، فلزی، مغناطیسی و هسته-پوسته را داشته و به سایر پژوهشگران در حوزه نانوالیاف مشاوره و خدمت‌رسانی نماید.

آزمایشگاه لایه های نازک

این آزمایشگاه مجهز به تجهیزات لایه نشانی پیشرفته نظیر PACVD و مگنترون اسپاترینگ می باشد که توانایی ایجاد لایه ها و فیلم های نازک فنری و سرامیکی را جهت کاربردهای مختلف از قبیل کاربردهای مغناطیسی و اپتیکی دارد.

آزمایشگاه عملیات حرارتی

آزمایشگاه عملیات حرارتی مجهز به انواع کوره های عملیات حرارتی با دماها و مشخصات سیکلی متفاوت بوده که علاوه بر بهره گیری از آنها در امر آموزش دانشجویان، در انجام پروژه های دانشجویی و خدمات دهی به سایر مراکز تحقیقاتی و صنعتی نیز مورد استفاده قرار می گیرد.

کارگاه طراحی و ساخت قطعات

این کارگاه مجهز به دستگاههای ساخت و تولید از قبیل دستگاههای تراش، وایرکات، سنگ مغناطیسی و انواع دستگاههای فرز می باشد. برای تولید یا اصلاح قطعات صنعتی، از تجهیزات این کارگاه بهره گرفته می شود. همچنین نمونه های آزمایشگاهی مورد نیاز دانشجویان و محققین مجتمع، در این کارگاه تهیه می شود.

آزمایشگاه سایش و تریبولوژی

در این آزمایشگاه انواع آزمونهای ارزیابی رفتار سایشی مواد و قطعات مختلف قابل انجام است. این آزمونها بطور کلی شامل آزمونهای سایش در دمای پایین، سایش در دمای بالا و سایش 3جسمی و مخصوص آب دریا است.

آزمایشگاه سینترینگ پلاسمایی

این آزمایشگاه مجهز به دستگاه نیتروژن دهی پلاسمایی قطعات مختلف جهت سخت کاری سطحی می باشد. شرح خدمات : • توليد قطعات نانوساختار با تغييرات انتخابي دما و فشار به صورت همزمان. • توليد قطعات با دانسيته بالا.

آزمایشگاه فرآوری مواد با لیزر

این آزمایشگاه با هدف طراحی و ساخت تجهیزات فرایندهای پوشش دهی سطح با استفاده از منابع حرارتی پرانرژی همچون لیزر، قوس الکتریکی، پلاسما و غیره در دانشکده مهندسی مواد دانشگاه صنعتی مالک اشتر راه اندازی شده است. از این فناوری ها می توان برای پوشش دهی، ذوب کردن، نفوذ سریع، تولید ترکیبات شیمیایی و غیره استفاده کرد. همچنین می توان خواص سایشی و اصطکاکی، عمر خستگی و مقاومت به خوردگی و اکسایش قطعات مختلف مهندسی را بهبود بخشید. شرح خدمات : • ارائه خدمات پوشش دهی با لیزر • ارائه خدمات جوشکاری بالیزر (میکرو و ماکرو) • ارائه خدمات خم کاری با لیزر • ساخت قطعات سه بعدی از جنس فیلامنت و رزین. • ارائه خدمات ماشین کاری با لیزر

آزمایشگاه ارزیابی خواص مکانیکی مواد

شرح خدمات : • انجام آزمونهای كشش و فشار سرد در ظرفيت هاي مختلف تا 60 تن • انجام آزمونهای فشار گرم در ظرفيت هاي مختلف تا 25 تن. • انجام آزمونهای خزش و خستگي در ظرفيت هاي مختلف. • سختي سنجي قطعات به روش های گوناگون. • انجام آزمون ضربه.

شمارنده ها