1- The Toyota Way راه تویوتا: 14 اصل مدیریت از بزرگترین سازنده جهان؛ تدوین جفری لیکر ) :
راه تویوتا: 14 اصل مدیریت از بزرگترین تولید کننده جهان، جزئیات این را نشان می دهد که چگونه این شرکت قادر به انجام چنین شاهکاری شده است.
در این کتاب، لایکر روش تولید را برای ساخت مقرونبهصرفه و کارآمد توضیح میدهد و 14 اصل مدیریتی را که شرکت خودروسازی برای موفقیت از آن استفاده میکند، توضیح میدهد.
2- The Fifth Discipline: The Art & Practice (رشته پنجم: هنر و تمرین سازمان یادگیرنده؛ اثر پیتر سنگه):
پس از سالها آموزش در مدرسه و پس از تحصیل، چشم انداز یادگیری می تواند تکراری، خسته کننده و حتی آزاردهنده به نظر برسد. اما رشته پنجم: هنر و تمرین سازمان یادگیرنده قصد دارد آن را تغییر دهد.
به گفته نویسنده، یادگیری مداوم اغلب تنها راه برای ایجاد و حفظ یک مزیت رقابتی است. این کتاب شامل مصاحبههایی با افرادی است که از این اصول در شرکتها و سازمانهایی مانند BP ، بانک جهانی و اینتل استفاده کردهاند. چگونگی اشتیاق به یادگیری را آموزش می دهد.
3- Maynard’s Industrial Engineering Handbook (کتاب راهنمای مهندسی صنایع مینارد؛ اثر هارولد مینارد و کیل زندین):
کتاب راهنمای مهندسی صنایع مینارد که به عنوان یکی از مهمترین کتابهای مرجع در زمینه مهندسی صنایع در نظر گرفته میشود، در این ویرایش (ویرایش پنجم) در مورداطلاعات و پیشرفت های فناوری جدید توضیح داده است.
با بیش از 130 فصل از اطلاعات روشنگر که اندازهگیری تولید، جریان مواد، کنترل کیفیت و تولید چابک را ارایه میدهد، این نسخه با مطالعات موردی جدید و مشارکتهای کارشناسان متخصص تکمیل شده است.
4- The Goal: A Process of Ongoing Improvement (هدف: فرآیند بهبود مستمر؛ اثر الیاهو گلدرات) :
دف، "نظریه محدودیت" الیاهو گلدرات را از طریق یک داستان روایی توضیح می دهد. این داستان که به سبک هیجان انگیز نوشته شده است، یک مدیر کارخانه به نام الکس روگو را دنبال می کند که یک دوره کوتاه 90 روزه برای مدیریت بر نجات گیاهی که نظارت می کند. همانطور که او مشکلات گیاه را شناسایی و برای راه حل تلاش می کند، خوانندگان با نظریه اصلی و مفید او آشنا می شوند. یکی از داوران این کتاب را «تفکر برانگیز» نامید، در حالی که منتقد دیگری اشاره کرده است که این مطالب را میتوان برای هر کسبوکاری به کار برد و آنقدر ارزشمند است که طبق گزارش ها برای مدیران آمازون خواندن آن ضروری شده است .
5- The Oxford Handbook of Cognitive Engineering ( کتاب راهنمای مهندسی شناختی آکسفورد؛ نوشته جان دی. لی ):
یکی از وظایف مهندسان صنایع اینست که روحیه و بهرهوری نیروی کار خود را زیر نظر داشته باشند. این کتاب نوشته شده توسط استاد دانشگاه ویسکانسین، جان دی. لی، کتاب راهنمای مهندسی شناختی آکسفورد بر تقاطع و همپوشانی روانشناسی و مهندسی صنایع تمرکز دارد.
این کتاب برای مهندسان تشکیل دهنده تیم های صنعتی نیز ضرورت دارد.
6- ) Factory Physics فیزیک کارخانه نوشته والاس جی. هاپ و مارک ال. اسپیرمن ):
Factory Physics اثر والاس هاپ و مارک اسپیرمن که مورد توجه و علاقه ی مهندسان صنایع قرار گرفته است. این کتاب که به سه بخش مبانی، دریافت و ترکیب تقسیم میشود، تکنیکهای مدیریت سنتی، اجزای ساخت لازم و کاربرد چنین موضوعاتی را در این زمینه تحلیل میکند. اگرچه برای دانش آموزان نوشته شده است، اما هر کسی می تواند از این گنجینه کتاب درسی بیاموزد.
7- Scheduling: Theory, Algorithms, and Systems (زمانبندی: نظریه، الگوریتمها و سیستمها اثر مایکل پیندو):
نوشته شده توسط مایکل پیندو، استاد دانشکده بازرگانی NYU Stern ، برنامهریزی به موضوعی میپردازد که از آن نام برده شده است. این کتاب همه چیز در مورد شیوه های مختلف مدل های زمان بندی، از جمله قطعی و احتمالی، و کاربرد چنین شیوه های زمان بندی در این زمینه می باشد. این کتاب حتی نمونه هایی از سیستم های زمان بندی تجاری واقعی را ارائه می دهد.
8- Handbook of Industrial Engineering (کتاب راهنمای مهندسی صنایع توسط گاوریل سالوندی):
ویرایش سوم «راهنمای مهندسی صنایع» که در ابتدا در سال 1982 منتشر شد، هنوز منبعی است که روشهای افزایش بهرهوری، حفظ رقابت، و بهبود کیفیت کار را مورد بحث قرار میدهد، اما اکنون فناوریها و پیشرفتهای جدید را نیز پوشش میدهد. با توصیف روشها، نمودارها و فرمولها، این کتاب همچنان به طور قابل ملاحظهای برای هر مهندس حرفهای مرتبط است.
9- Industrial Press Machinery's Handbook (کتاب راهنمای ماشین آلات مطبوعات صنعتی اثر اریک اوبرگ):
یکی دیگر از کتابهای مرجع محبوب برای تاسیسات تولیدی، Industrial Press's Machinery Handbook (کتاب راهنمای ماشین آلات مطبوعات صنعتی اثر اریک اوبرگ) می باشد که بیش از 100 سال است وجود دارد و در سیامین تجدید چاپ خود قرار دارد. این کتاب که با فناوریهای جدید بهروز شده است، هدیهای است که همچنان به دانش و بینش مهندسی داده شده است.